15 oktober 2020
19:30

Nora Hockey

Referat: Kungsörs IK - Nora Hockey

Det var ett skadedrabbat Nora som åkte till den svåra bortamatchen mot Kungsör. Endast 12 st utespelare varav två ordinarie backar. Första perioden genomför Nora på ett mycket bra sätt, aggressivt spel, bra skridskoåkning och en del målchanser. Nora gör 1-0 genom att vinna kampen framför mål och kan till slut trycka in pucken i mål av Axel Hallor.
Kungsör har svårt att komma in på mål och får mest skjuta skott utifrån.
Andra perioden blir lite svängigare spel då bägge lagen har långt till sin avbytarbås, 3 mot 2 med spelvändningar från bägge lagen i långa perioder. Nora ökar påledningen till 2-0 efter en spelvändning där Kevin K får pucken serverad med öppet mål.
Tredje perioden skapar Nora en hel del klara målchanser för att ”sätta spiken i kistan” bland ett friläge där skotten tar på målvaktens klubbskaft. Vid ett olyckligt ingripande av en Noraback som försöker ta ner en crosspuck på tennis så skapar det ett friläge som Kungsör utnyttjar till 1-2. Nora får sedan chansen inspel 5 mot 4 men krånglar till det i egen zon och hamnar fel i positionsspelet och Kungsör vinner puck och kan få till ett skott i slottet som sitter klockrent i plockhandskrysset, 2-2 som står sig matchen ut. Matchen avgörs sedan på straffar